Wednesday, June 30, 2010

Malas nak Layan.

Tak kuasa betol aku nk layan perempuan yg budget hot, perasan lawa n fikir guna kepala lutut.

Tak larat nk dengar ko bebel pokpek pokpek bla2 just sebab ko jeles.

Sengal btol ko nie.

Cukup2 la tu keluarkan ayat2 bodoh sebab akhirnya engko sndri yg nmpak sangat desperate

Eww.. sudah2 la. kembali la ke pangkal jalan yea.

Satu benda yg kecik n simple, ko nak canang bgtau satu dunia.

Ko ni dah xde modal sgt ke? Sampai kena cari publisiti murahan mcm tu?

Satu bende je aku leh ckp kt ko, sila berfikir menggunakan otak ko yg semakin matang tu.

Takyah nk tergedik2 budget ko bagosss sgt.

Geli dowh.



Monday, June 28, 2010

Tragedi 14 June.

Salam. Entry yg sgt panjang. story ttg tragedi yg happened two weeks ago.

Dah 15 hari berlalu..baru lah aku ada kekuatan nak buat entry pasal ni. Sebelum2 ni, if teringat je.. rasa sedih sgt.. tak mampu nk berkongsi rasa dgn orang lain.. cuma pada teman2 rapat je..

Bnde ni berlaku pada 14Jun lalu dlm pukul 2.15 am.. Masa ni baru je nak lena. ala2 lena ayam lah. Kebetulan hari tu aku x kunci pintu bilik sebab ramai adik bradik masih di rumah, pulang bercuti meraikan seorg sepupu yang berkahwin kt trolak timur. Sbb aku ni if tidur kunci pintu n ada org kejutkan mmg xkan terjaga.. So, at that time, my angah were able to kejutkan aku masa tu..

Angah: adik2, bangun.
Me: hrm..ape.. (mamai2 coz x lena sgt lg pn)
Angah: adik, ayu dah xde.. die accident td kt sungai buloh. ayu dah meningal..
Me: huh? (me seriously bangun dan terus dok bersila, terdiam for about 5-10 minutes)

Rasa mcm x percaya plak dngar pe angah baru bgtau td. tp xkan ade org nak buat prank kt aku pepagi buta cmni. Ayu, sepupu aku dah xde.. mimpi ke pe aku ni? tgh mimpi kot ni.. aku dok pk2 cmtu la.. Angah bile tengok aku senyap x bernyawa mcm tu terus die kuar bilik.. nk bg aku time kot nk adapt dgn biter yg amat2.. weird aku dnga..

After that, aku mcm da waras skit.. Im able to get up from bed n turun ke bawah..all family members lain dh siap ade kt ruang tamu sambil along tgh b'ckp ngn sape tah kt telefon. Aku pn duduk la skali kt situ tp x b'ckp ape2 pn.. berat rasa mulut nk ckp ape2. jam masa tu dlm 2.30 pg.

Aku duduk n just diam. x kuar air mata pn..sbb. still mcm x percaya. famly aku fhm la kot sbb aku senyap je masa tu. Ayu is my dear cousin. Awin n Ayu. we share so many things n memory together. Now dah xde ayu? So cut it short, after made a few fon calls bru dapat taw skit keadaan yg sebenarnye.

Kteorg decide utk ke umah mak ndak aku (at besout 3) after subuh nanti. bcoz actually at that time, Ayu is still kat tempat kejadian lagi. baru dikeluarkan dr kereta yg tersepit. so at 8am nanti barulah boleh buat post mortem sume n maybe after zohor baru dpt dikebumikan.. Pada masa tu kteorg dikhabarkn arwah meningal di tempat kejadian n it was a hit n run. What?!

After that I wasn't able to sleep back.. Still, dlm mode tak percaya. Aku kemudian bacakn Yasin untuk arwah. then I text my friend n tell him bout this.. he's the one yg temankn aku sekejap sampai aku lena semula. Thanks to him for the support.

Esok paginya, after subuh my ayah n abg2 terus ke hospital Sg Buloh untuk uruskan hal2 berkaitan. We're the nearest relatives, n arwah sepupu aku just 3 beradik.. Ada kak yong n adik cha. So, kami sumer dh mmg rapat dr kecik2 lg. Aku plak akn pergi lewat skit ke umah mak ndak aku sbb kena kemaskn umah n siapkn makanan kt umah siap2..

About 11.30 aku pn gerak ke umah mak ndak aku ngn anak2 buah aku skali.. n otw tu, abg aku call n bgtau yg dieorg dh b'tolak dr hosp n akan sampai dlm pukul 2 nnti. n masa aku sampai kt umah mak ndak aku tu.. dah start rasa sayu dah. xleh nk berckp, just tahan air mata. jmpe mak2 sedara n ayah sedara just salam je..

Then, aku terus amik wudhu' n terus ke depan baca yasin. aku x pandang sape2 dah sbb sambil baca tu air mata aku dah kuar x henti2.. sedihnye...sedih sgt rasanya bila hilang org tersyg ni..

Dlm pukul 2.30, jenazah smpai kt rumah. aku stil tgh mengaji lagi.. masa jenazah nk diangkut ke dlm rumah tu, aku dh dnga suara pak ndak aku meraung2 kt luar pgil nama kak ngah... aduh x tahan nye rasa.. masa jenazah dah diletak kt atas katil, pak ndak aku terjelepuk kt kaki arwah.. ter'esak2 die.. sayu sgt.. aku masa tu dh tersedu2 dh xleh nk ckp ape.. sampai ade sape tah dtg peluk aku n sabarkn..

Mak ndak aku nmpak tenang sambil tgk muka arwah.. Tok aku dtg, n cium dahi arwah dlu.. aku dh tenang skit n teruskan mengaji 2 juzu' utk arwah..ini je yg saya mampu bagi kt awak, ayu.. Then, b4 asar jenazah nk dibawa ke masjid kami ahli keluarga sempat cium dahi arwah. Masa ni sedih sgt sebab mak ndak tetibe rebah n meracau2 ckp 'kak ngah pergi dah x balik2 dah..' waktu jenazah dibawa masuk van jenazah..

Aku iring jenazah smpai ke kubur n tgu sampai talkin habis..dapat jugak aku siram air mawar ke kubur arwah..rasa ironic sgt sbb bru 2 hari lepas kami tepung tawar sepupu yg kahwen sorg lagi tu..dlu masa tok che meningal, kami semua dpt terima sbb che mmg dh lama sakit.. tp kejadian ni, terlalu tiba2 utk kami sume.. dulu aku terfikir gak, if hilang org yg aku syg, ape rasanya ek.. n now, aku dah dpt rasanya.. pedih,pilu sangat2.... Moga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah dan moga arwah tenang di sana..InsyaAllah.

Rentetan kejadian. ni aku copy paste dr cerita officemate arwah.

Arwah kerja di Subang U5. duk kat kg Paya Jaras Sungai buloh. dkt je ngan tempat kerja. Mlm kejadian arwah kuar mkn ngan bakal suami klu jadi..mereka dah ada rancangan utk bernikah.lbh kurang ... Jam 12.35 salah seorang staff kami mendengar dentuman kuat
( rumah beliau ngan tempat kejadian +/- 100 to 200 meter. tapi syang kawan kiter tak dapat mengecam mayat arwah kerana arwah memandu kereta yg baru dibeli 9 hari lalu. salah seorg yg dtg membantu menjumpai h/phone & mendail no terakhir iaitu bakal suami (dlm plan) beliau yg mengecam mayat arwah. kereta arwah dikategorikan sebgai total lost... hancur berkecai.... setelah dirempoh mitshubishi TRITON... TRiton Terbalik & pemandu melarikan diri...
hasil bedah siasat... kami mendapat penerangan dari doktor bertugas....

1. Ada kerosakan pada Otak.
2.tulang kerangka (eh betulke ) ala tulang yg kat atas dada kedua2 patah. Bukan tulang rusuk yer...
3. Hati arwah hancur.
4. jantung bengkak....
5. tangan patah & terkulai.
6. tulang kaki patah2 x tau berapa ( doktor kata kanan & kiri tulang dia patah remuk sbb hentakan dashbord)
7.bahagian dada rosak sbb hentakan steering wheel.

Story terkini lah.. pemandu yg lari tu dh ditangkap pn.. he's only 21 n malay. dikhabarkan masa die bwk keta tu, die baru lepas bergaduh dgn ayah die. makanya bwk kereta dlm keadaan marah.. hurm.. ape2 pn aku xkan ade rasa simpati..moga die dikenakan hukuman yg setimpal.. (bukanlah dendam cuma terkilan).. tp kami sekuarga redha dengan tragedi ni..

p/s kesian sgt pada Zam, bf arwah. trauma sbb khabarnya, arwah ayu meningal dpn die.. Moga abg ngah tabah ye..

Wslm..




Wednesday, June 23, 2010

Istimewanya Wanita.

Salam~

Jenjalan kat fb org, terjumpa entry yg sgt bagos ini. Nak share dgn kengkawan.. =)

Satu:
Wanita perlu taat kepada suami, tetapi lelaki pun wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapaknya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?

Dua:
Wanita menerima pusaka atau warisan kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya.
Manakala lelaki menerima pusaka atau warisan, ia akan menggunakan hartanya untuk isteri dan anak-anaknya.

Tiga:
Wanita perlu bersusah payah mengandung dan melahirkan anak, tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala makhluk, malaikat, dan seluruh makhluk Allah di muka bumi ini, dan matinya jika saat melahirkan adalah syahid.

Empat:
Di akhirat kelak, seorang lelaki akan mempertanggungjawab kan 4 wanita ini:
Isterinya, ibunya, anak perempuannya, dan saudara perempuannya.

Lima:
Seorang wanita pula, tanggung jawab terhadapnya ditanggung oleh 4 orang lelaki ini:
Suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara, lelakinya.

Enam:
Seorang wanita boleh memasuki pintu syurga melalui pintu manapun yang disukainya cukup dengan 4 syarat saja :
Solat 5 waktu, puasa di bulan Ramadhan, taat pada suaminya dan menjaga kehormatannya.

Tujuh:
Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat pada suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH, ia akan turut menerima pahala seperti pahala orang pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaAllah…
demikian sayangnya Allah pada wanita, kan?
Bagaimana……? Masih merasa tidak adil?

Tuesday, June 22, 2010

Talk To My Hand, dear.

Salam~

Amende la. bende simple yg aku buat pun leh jadi issue pada org lain. Tak sangka glamer gak aku ni ek. hehe. Serioulsy, this June is realy2 not a best month for me. I lost my dear cousin, i didnt get sumting that i really craving for. So, bila ade org tetibe nak cari pasal ngn aku, mmg mcm kacau kucing yg tengah terluka la.. huhu. ayat xleh blah..

Tp, mmg la aku bukan seseorang yang baik. too far away from baik. but I never2 think that I dah ganggu hidup org lain. I just do whatever i want, whatever I like n I never think that I dah kecik kn hati sape2. But things is not that simple la kan. Ape yg kite buat, ada plak org yg tak puas hati. Tulis pulak kt sana sini..

Haeh. Serious aku x fhm. Yes, its ur right untuk luahkn ape yg u rasa. But its not right to condemn other people. I pn manusia kn ade perasaan la kot. Hati yg sekeping ni bukan nye dibuat from stainless steel. Tp xpe.. u rase ape yg u buat tu betol, u teruskn lah. I malas nak tegur, malas nk layan.

Just so u know, I tetap akan buat ape yg I nak buat . No matter what u feels or what u will call me. Lau u rase I ni bitch sgt, then, i'll be one for u, okay? no heart feeling. Pe2 u nak ckp pasni, just talk to my hand.

Last, Thanks to him sebab layan perangai I yg mcm2 ni. Even u ckp I ni garang mcm singa la, kuat merajuk la, ape la. Sokay, I know I deserve that. hehe.

Monday, June 21, 2010

Mari Jwb Tag II

Salam kwn2.

Hehe. lame ek aku menyenyapkn dri..huhu. tak berape mood nk berckp lah lately. manyak bende jadi kan. So, ni syarat nk update blog jek.. nak jawab tag dari Kak Hidayah. she's my demo kat dalam lab microb.. thanx kak for the tag! =) Ok. jom tengok ape tag nye..

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder


2. Select the 8th photo in that folder.


3. Post that photo along with the story behind it


Sot btol la..kena folder pix lama plak..huhu. eh tp tarikh tepi gmbo tu salah.. ni ialah pix masa dinner microb tahun 2005. Masa ni sye semester 3 diploma in microbiology n masih berumur 19 tahun..haha. muda gitu. dinner diadakn kt foyer menara Uitm Shah Alam. owh org di sebelah sye itu ialah clasmet sye bernama Mohd Asrul. jgn salah sangka ye tuan puan, die dh berpunya yer. hihi. Tema pakaian pada malam tu ialah bebas, so sye pilih pakai kimono n skirt berwarna coklat ni. Skirt tu dh tak pakai pn..huhu.

4. Then challenge 8 blogging friends to do same.

1. Qyla
2. Faizan

3. Mae

4. Dahlia
5. Juanarose
6. Azhar
7. Bloggers
8.Kamu2 yg sedang membaca!

Saturday, June 19, 2010

Nilai Cintamu


video

Pernah dulu ku fikirkan tanpa cinta tak mengapa
Bila kau pergi ku rasakan sunyinya di hati
Baru kini ku tahu nilai cintamu

Wednesday, June 16, 2010

Fikir Dulu Sebelum Buat

Salam~

Maaf ye kwn2 sume. entry aku ni still berkisar tentang sepupu aku yg dh meninggal ni..Masih terasa sgt akn kehilangan die..tp.. aku n keluarga dah semakin redha n dapat menerima pemergian allahyarhamah.

Cuma, tghari td aku dapat tahu satu berita yg agak kurang menyenangkn. Aku mendapat tau dr status FB rakan arwah , video n pixs semasa kejadian accident itu telah diupload oleh seorg mamat sengal kt fb die. aku cuba search page mamat ni n die x private kn pn. Maka aku dpt lihat suma pixs yang ada di dalam album yg bertajuk Accident. Video pada masa tu katanya dah diremove sebab kwn2 arwah dah msg die marah2 n mohon diremove segera.

Aku memula ingatkn hanya ada gamba kereta2 yg terlibat n tempat kejadian saja. tp rupa2 nya ada satu pix di mana arwah sepupu aku yg tersepit baru dikeluarkn dr kereta oleh bomba. dan apa yg aku dpt katakn, pix itu cukup mengaibkn.

Aku yg sangat marah masa tu terus bgtahu abg2 n kakak2 aku. Aku terus PM mamat tu dgn kata2 makian n carutan. huhu. Aku mmg diharamkn utk carut2 ni tp pada ketika tu, aku rasa geram, marah, sedih sangat sebab ada org yang sgup buat begitu pd ahli keluarga aku.. Aku dh berdoa bukan2 dalam hati moga perkara begini akan menimpa pada ahli keluarga die plak..Astagfirullah..

Tp, malam td dlm lebih kurang pukul 9, pixs sumenya telah diremove lepas abg aku msg die n aku xtau la apa yg abg aku ckp kt mamat ni..mesti kena bambu cukup2 la kot..kemudia die menghantar msg mohon maaf pd kakak aku..ni msg die aku taruk sini..

salam..
saya dah remove vid dan gambar2 tu disebabkan oleh saudara eddie firdaus.. saya dah maklumkan kepada beliau yg semua yg saya lakukan tu mmg x de maksud untuk mengaibkan sesiapa termasuk pihak keluarga kakak.. disebabkan saya hanya mengtag gambar2 tu kepada kawan terdekat sahaja.. tp x sangka pulak gambar tu dah berlarutan sehingga ke pengetahuan rakan2 arwah dan keluarga akak..

jika akak inginkan gambar2 dan video kemalangan tu..
sila hantarkan emel kepada saya dan mungkin saya akan menghantarnya kepada akak secepat yg mungkin..

sekali lagi saya ingin memohon maaf kepada keluarga akak dan rakan2 arwah

Allah adik oi..mmg la ko tag baper org je tp FB tu dh sah2 social network..cepat je leh lepas sana sini.. tup2 kna kt family keluarga ni..akai ada letak mana dik oii..ni budak2 lg yg buat kerja ni..

Since die dh minta maaf..kiteorg redha je lah.cuma geram tetap ada..aku harap lepas ni die fikir dulu sebelum die buat ape2 tindakan..

Apa yg boleh aku ckp, gambar2 tu suma sangat2 melukakan hati kami sekeluarga... aku x sanggup nk tunjukkn pada mak ayah aku..mak ayah arwah lagi la...rebah plak karang.,.biarlah kami sekeluarga ingat kenangan yg baik2 je ttng arwah..gambar yg manis je yg kami nk simpan dlm hati kami ni sbg memori..

Wslm.


Monday, June 14, 2010

Awak Dah Takde.

Justify Full
Ayu. sye syg awk sgt... awk pegi x bgtau.. awk ckp nk jmpe sye, nk bgtau sumting..ingat x? tp pasni x dpt jumpe dh..x dpt nk share story dah..

Sye tak nanges memula masa tau awk dah xde..tp masa dh smpai rumah, start mengaji air mata dah x dpt tahan..masa jenazah awk smpai, sye rasa nk pitam awk.

Ayu..ayu.. sye panggil nama awk, saya cium dahi awk 3 kali..sejuk rasa dahi awk..ini kali terakhir nya saya dpt cium awk.. selalunye kite just main laga2 pipi je bila jumpa slalu tu.. pasni sye tak dpt cium awk dah..

Awk , lepas ni sye nk share story dgn sape lg..awk je yg fhm sye. masa dlu kite tido satu bantal then start citer2 sampai lena.. dr kecik smpai besar kite buat cmtu awk.. lepas ni sye nk ckp pd siapa lg..? awk dah xde...

Sye Istighfar byk2 masa jenazah awk nk diangkat ke destinasi terakhir awk..masa awk dibwk turun ke liang lahat, n masa awk dh start dikambus sye dh x dpt tahan lg awk.. sye tahan air mata tp.. Allah..berat rasanya nk tengok awk pergi.. sye siram n tabur bunga kt kubur awk.. awk..awk... kite x dpt jmpe lg dah...

Awk lah sepupu, kakak n kawan sye awk.. sye syg awk..tp.. Allah syg awk lebih lagi.. sye redha awk dah pergi masa sye cium dahi awk.. takdir awk pergi dlu.. tp sye terkilan sgt x sempat jmpe awk..

Sesungguhnya kami kepunyaan Allah dan kami kembali pula kepada Allah dan
kami pasti kembali kepada Tuhan kami. Ya Allah! Catatlah mayat ini pada sisi
Engkau dalam golongan orang-orang yang baik, dan jadikanlah catatannya dalam
golongan yang terpuji / tinggi...

Semua kenangan dgn awk ada kt sini awk..dlm hati sye ni.. sye syg awk..sgt...
Ya Allah.. Kau tempatkan lah dia di sisiMu...amin amin..ya robbal alamin..


She's Gone.

Dapat berita pagi ni, 2.15 am..sepupu aku yg paling rapat.sangat rapat, dah xde.. Innalillah.

Tak sempat nak jumpe dengan die n share2 story lg masa cuti ni..xde kesempatan nak jumpe.. masing2 busy.. last nye..mmg xkan ade peluang untuk jmpe lagi dah smpai bile2..

MasyaAllah.. Ya Allah.. sedih nye..

Ya Allah.Kau permudahkan lah perjalanan die selepas ini.. Cucurilah rahmat ke ats roh nya Ya Allah..amin..




Sunday, June 13, 2010

Hapy Besday Mak

Salam~

Logic x situasi ni? aku selalu rasa anak2 buah aku sumanye extra comel berbanding budak2 kecik yg laen..huhu. rasa dieorg ni adorable sgt2.. mcm xde budak2 laen yg secomel dieorg..haha.. alah..korg pn mesti rasa sama cm aku kn kn? msti dlm hati korg ank buah koranggg je la yg comel domel super cute kn?

11 June adalah besday emak. nk wish sini pon mak aku xkan bukk blog aku ni..hihuu. tp xpe lah.wish je. Hapy Besday Mak. Lebiyuu. Nati adik blanje kasut Scholl yg santek n selesa tu b4 mak g haji nati ek. tp..adik blanje guna duit mak laa. hehe..

12 June plak besday anak sedara comel itu. Hepy Besday Aisyah. Muahx. Sila berterima kasih ke maksu kamu sebb kamu sgt comel. Ikut muka maksu..haha..

Semalam jugk adalah hari kenduri sepupu aku. n aku ialah sang tukang pengapit. hihi. first time u olls jd pengapit. Tp siyes aku xde gemor sgt interframe dlm knduri2 org nie..lagi senang if dtg, mkn, salam2 pastu blah..ni da sebab sepupu ken..nti aku kawen takot lak xde sape sudi jd pengapit..haa..berkipas la aku sorg2 kt pelamin tu.. eh..jap2.. baca balik..aku kawen?? hehe.. ntah bila...

Dok de idea pe pn nk story pn sbenarnye. update blog buat syarat jek.hihi.. pe2 pon..jom layan lagu la nak? Insha Allah by Maher Zain. Layannn...


video

Tuesday, June 8, 2010

Bila Cinta

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


p/s malas nk cari link lagu ni letak sini..len2 kali la ek.tgh kechewa nie.


Secret

Salam~

Tuan punye blog ni demam dah 2 hari dah..sume nye bermula dengan kejadian tuan pnye blog makan popia yg ada seafood. sedap tapi...esok terus muncul ketumbik kat mata tuan pye blog. merah2 mata nya. bila g klinik amik ubat n antibiotic, tuan punye blog lupa yg die allergic kat antibiotic nama Chepalexin ni..makan je sebijik, temperature badan terus naik. terbaring x bangun2 terus tuan pnye blog ni..pastu, mkn panadol je la sbg penyelamat.huk.

Tgh2 demam, saje je nak mengarut pasal satu topic ni. Rahsia. or bahase kampung sye, secret.hik2

Anyway, evrybody have secret kn? no matter la wether its a big secret or not. But of course most of us has something that we never wana share with anyone , that we just wanna keep to ourself.

Well, i have been in a situation that i accidently know a very BIG secret of someone. n know what? i kept the secret to myself for over a years before its blow up. n its not from me. n the person never know that i know about it until now. So, im a secret keeper, right? =)

I have a secret too. n NO, i won't tell u..hehe.. There are just two persons in the world that i trust with my life n im sure they'll never betray me. Lucky for me to have them.

But, sometimes we just need to confess about what we have done. so that we never feel like in prison. Free but trap inside. All the mistakes that we have done in life, make it a guidance. If its something that will ruin ur reputation, ur frenship or ur relationship with anyone, just let it be a secret. Its against the morality but as long as it never give any problems to anyone, let it be just like that..

But if finally u are in the end of the road.. because of the secret u keep u suffer everybody that suround u.. u really should reveal it... eventho u urself will get hurt by that. but at least, u do the right thing.

p/s hapy birthday fahmi. lebiyuu very2 much!

Saturday, June 5, 2010

Happy Birthday to You.

Salam~

Entry ini ada unsur2 kejiwangan sedikit..bukan lah niat nk tulis bnde2 gini.tapi. hanya luahan hati yang ikhlas..

Ego seorang lelaki. Akhirnya runtuh hanya kerana seorang wanita yang sangat dicintai. Berdekad menyulam cinta, bertaut akhirnya. Walau tanpa secebis ingatan lagi di fikiran si gadis kekasih hati. Namun, cinta yang ikhlas akhirnya direstui Ilahi, tetap bersemi. Walau akhirnya si gadis pergi abadi xkan kembali meninggalkan permata hati sebagai pengganti diri..

Wah..gitu. hehe. xtualy aku tengok movie Lagenda Budak Setan tadi. Sangat terharu dengan cinta, kasih n sayang Kasyah untuk Ayu. Wish there will be a guy like Kasyah to me..someone yang sangat2 setia pada cinta. 4 stars for this LBS. n i love Fazura n Que haidar sgt2!! ^_^

N today is 5th June n its his birthday.

Happy Birthday to You. Hope rahmat Allah will always upon you. Thank you.... coz you used to be someone that close to my heart. Eventho our story is not like Kasyah n Ayu n will never ever be like that..but i do appreciate ur existence in my life, before..



Wednesday, June 2, 2010

My Favourite Places.

Salam~

Ohh..terasa agak kekurangan idea n mood utk mengepdate blog ni ..huhu..

Rasanya lam minggu ni aku nak ke umah abg aku kt kole ganu .. saje2 nk g mkn kopok leko kt tepi pantai tok jembal tu sambil2 layan abc.. windu sungguh rasanya suasana tepi pantai tu.. nak buat cmno kan umah aku ni kan kawasan bergunung ganang.. siaran tv siam pn bleh dapat.. haha

Antara xtvt wajib kalo ke ganu ialah.... melepak kat opis kak aku la.. hehe. lagi. aku suka sgt mkn kt kedai bb2.. tom yam die owhhh bestt. biasa la lau kat umh tu mana penah masak.. beras pn xded. huk2. utk pengetahuan tuan puan sekelian, aku dlu penah agak lama menetap kt sana.. sbb b'practical kt marine biotech institut kt kusteng sana. eh, tuka nama da umt..

Tp serious lau duk sana lama lagi aku bleh tambah berat aku sguh2 sbb pepagi je aku dh mkn nasik. nasik berlauk la, nasik minyak laa. adehh..x mkn karang, lapo lak nk keja nie kn.. lg masa tu plak dgn kak aku yg sorg tu keja kiteorg g try2 sume kedai mkn yg baru bukak je la kt situ..huhu.. masak malas.. ade la sebulan sekali je masak.. hahaa..

Satu mende kt KT yg smpai skrg aku x setel2 lagi iala nk melawat muzium die yg sgt besarrrr itu. dulu da g dah tp g ngn parents..so mumy dady dh tak larat nk jalan sbb heh mmg beso muzium nye.. amik masa nk lawat sumer. hope2 kali ni g leh aku abeskan lawat sume skali..aku kn pencinta sejarah..hehe.. anyone mau teman??

Ade satu bnda yg kt t'ganu ni dlu lau aku ingt mesti rasa nk gelak.. dlu aku rajin ngn kak aku g jenjalan ke bandor.. pastu g mkn kat satu kedai tepi pantai ni, ala dekat2 ngn A&W tu.hek.. org ganu tau la.. pastu order sket pnye byk..mkn pnye mkn .. siap mkn.. rilexx je kiteorg blah.. x bayor pon..hahaa.. boleh cmtu? pastu ble dah balik sampai depan kusza bru aku teringat.. 'eh,kite mkn td bayo x?' .. pergh pusing balik akak aku g kedai sana kt bandor nk g bayar.. hak2.. melampau sguh kteorg..

Anyway anyhow KT is one of my favourite places. other than alor star n Shah Alam n KL ofcoz.. KT has taught me to be independent, yo la.. first time keje secara professional nye.huhu.. lgpun aku terel gak ckp ganu ni.. celah jari je.. 'abe, teh o beng se' hik2.. ye la sgt.. sbb utama aku suke KT ialah sbb ade dik bradik aku kt sana.. abg, kak, kak ipaq, ank sedara..ha amik ko sekuarga kt sana. lg.. aku suka pantai.. lg2 dlu aku g keja ikot jalan blakang, lalu tepi pantai pepagi tu mmg la aku rasa tenang yg amat..

Pernah terfikir nk ikot dik bradik aku. bekerja n menetap tros kt kole ganu.. tp.... tp..... rase x kot.. sbb aku x tahan cuaca panas2 sgt.. haha

p/s i wana wana wana meet u!