Friday, December 30, 2011

Drama Tentang Dhia jadi worldwide trending.

Hai. Assalamualaikum kakak2 cantik dan abg2 kacak sekelian. uh hu. siapa yang layan drama tentang dhia kat tv3 angkat perut sekarang. eh. Haa. jangan x mengaku ea abg2 yg gagah kental pn mesti menangis tengok last episod die smlm kn. haha. Sangat memberi kesan betol la si nora danish cantik comel tu ngn adyputra si hemsem berlakon.

Aku sebenarnye takde la layan sgt pon cite ni. Sebab tayang kn pukul 7-8. slalunya aku mandi awal, tgu magrib mengaji2 skit smpai la habis isya'.. So mmg xkan sempat nk tgk cite ni, cuma masa mula2 dulu je tgk sbb xleh solat. huaa. n minggu last ni pon aku dpt tengok jugak.. so smlm is the last episode. Aku tengok dh jadi mcm sinetron dah drama ni, berbagai2 tragedi semuanya ada. n watak2 yang ada semuanya nk dimatikan.. yang watak jahat tu, jahat bebenor. watak baik tu ya Allah mulia sesangat2 lahhh nye.

Tp, kn mmg da mentaliti rakyat melayu yg berhati baik dan lembut mmg minat cerita2 mcm ni. huhu. So, dr ptg kelmarin lg aku dok tengok kt twiter n facebook ramai org dok canang psl last episode cite ni kan.. n masa tgh tayang cite ni kat tv smlm.. aku tengok kat twiter Tentang Dhia jadi worldwide trending. peh hebat tuhhh. Tak percayaa? Nahhh bukti hidup.


Majulah drama Melayu untuk negara. sekian.

p/s sory la aku x pandai nak buat tumbesaran utk gmba tu. cmna ea? sape2 pandai leh tolong ajar aku x..........

Saturday, December 24, 2011

Happy Birthday to Me #3

Kah3 tajuk birthday lagi. nak kena lempang ape budak ni ingat die sorg je sambut besday x habis2 tulis kt blog psl besday. haha. adeakukesah? =p

Sebelum menutup mata ni nak share hadiah yg aku dapat untuk besday. hee ^__^

bear sakit mata..ehehehe...

Thanx u awk coz belikn hadiah besday untuk saya walaupn situasi masa tu disulami drama2 air mata. ekekeke. =p n walau pn mmg dah ditakdirkan kita berdua ni api dan api.. asyik panasss je tp sy tau la awk ambik berat gak kt sy sbb awk belikan saya benda ni..........


Tali skipping kaler pink siap ade counter skali...=.="

Fine.fine. awk takot nk ckp terus terang yg badan sy dah berisi kn. awk takot sy mengamuk kt mid tu so awk secara halus2 belikan sy tali skipping ni. Ok. saya terima kelemahan diri. T_T
**try lompat doploh kali smlm dh semputttttt.

Anyway. thanx u awak. thanx for the presents n the two years together n the kindness n the patience with me. Appreciate dat. Really do. I pray for a good end to our relationship. InsyaAllah. =)

p/s Mohon kwn2 doakan sama. hee.

Friday, December 23, 2011

Happy Birthday to Me #2

Aku hari ini dah berumur 25 tahun 8 hari dan masih belum berkahwin. Hehe. Rasa macam masih belum matang je walopun umur dah suku abad kan. Well.. usia tu sekadar nombor je..yang penting hati...hatiiiiii. **sambil tekan2 jari ke dada.lempangnak?

Dalam 9 beradik kan, aku sorang je yg lahir kat hospital..bongsu kann.lgpun masa tu umur mak dah 38 tahun..so dah lewat la untuk sorg pmpn lahirkan baby..Aku lahir kt hospital Tapah, 16 Disember 1986@12.50am. Mak aku kata masa tu org dok tgh nak tidor tetiba aku sebok nak keluar. Hee.

Misi2 kat hospital masa tu garang2 sgt mak kata. Kalo ade dok jerit2 masa nak bersalin tu mesti kena tengking ngn misi.tp mak aku rilek je kot, ye la dah 8 org keluor dah kan. So, proses melahirkan aku tu berjalan dengan lancar la. Nama aku pulak Along aku yang kasikan, hee. Ye la sbb beza umur aku dgn along 20 tahun, dah dewasa sgt2 da so nama adik yg bongsu ni, along kata along yg nak namakan. Farhana Nazwin maksudnya gembira bijaksana. Ngee.

Ok habis dah citer sejarah2 zaman kelahiran. Nak story untuk besday yg ke 25 ni, xde buat ape2 pon. Just ade beli kek n makan je dgn anak2 buah. Ye la dah sah2 besday aku masa cuti skolah kn. Sbb anak2 buah ade je la beli kek, kalo aku sorg xde maknenyee. hehe.


25 tahun sgt. Zzz.

Makcik anak 3..

Dah tuo2 potong kek rasa sesuatu sgt.Huu.

So, untuk besday kali ni aku dapat hadia special sgt from someone. hehe. hadiah ape tu?? Later aku story k. Bai......

Friday, December 16, 2011

Happy Birthday to Me

Hari Jumaat. 21 Muharam 1433 H.

My 25th Birthday. =)

p/s xde idea nk update tp nk tgk tarikh 16 disember ade dalam blog ni.. hee ^_^

Sunday, December 4, 2011

Memori Urughu.

Perkenalan kami tak lama. Cuma rakan semasa zaman sekolah rendah yang singkat. Mula tahu nama dia semasa tahun 1, berlainan kelas aku di kelas merah dan dia di kelas hijau. Aku mendapat nombor 3 manakala dia mendapat nombor 1 untuk seluruh pelajar tahun 1. Tak pernah berbual sepanjang dari tahun 1 hingga tahun 3. Cuma tahu nama dia, dan dia tahu nama aku. Itu saja.

Masuk ke tahun 4 kami ditempatkan di kelas sama. 4 Arif. Dan kebetulan kami duduk bersebelahan dan aku sangat sukakan dia. Seorang yang baik dan pendiam tapi bila dah rapat dengan seseorang, dia akan menjadi peramah. Permainan yang kami selalu main, pemadam getah. hehe. memang popular permainan tu masa zaman dulu2 kan. Kalau ada ujian meja kami akan dijarakkan dan kadang2 masa nak hulurkan kertas soalan ujian tu dia akan main tarik2 kertas tu dulu sebelum hulurkan pada aku. =)

Dia baik sgt, rajin dan smart. Aku rasa semua orang, cikgu2 dan murid2 sukakan dia. Pelajar yg sopan, hormatkan semua orang dan pandai. Paling penting, rambut dia akan disikat tepi, dan kemas walau untuk apa aktiviti sekali pun, walau pun untuk bersukan.

Tapi, ada satu perkara yang paling aku ingat antara aku ng dia iaitu Urughu.. Pernah ada satu rancangan kartun bertajuk Urughu yang aku tengok pada masa tu. Aku memang kaki tgk tv semua kartun aku akan layan.. dan sepanjang aku kenal dgn dia, dia pernah bgtau yang ayah dia jarang sgt bg dia tengok tv, patut lah dia jadi sebaik begitu..tak mcm aku.. =) Jadi, selalunya kalau ada cerita kartun yang best2 mmg aku akan cerita semula pada dia.

Berbalik pada cerita Urughu. Urughu ni adalah nama ratu rama2 yang dibela oleh seorg kanak2 lelaki. Die sgt sygkan urughu dan akhirnya urughu ni mcm dah jadi cinta pertama die. Tapi ada suatu janji iaitu budak lelaki ni tak boleh tgalkn urughu semasa malam bulan penuh, kalau tidak urughu akan tinggalkn dia.. Tp pada suatu malam bulan penuh ni budak lelaki ni terlupakan urughu sbb excited ayah dia balik dr kerja. Kemudian bila die dah sedar tengok2 urughu ni dah takde.. Then start haritu budak ni akan berjalan2 di taman sambil seru nama urughuuu.. urughuuu dgn harapan urughu akan balik.

Best sgt kartun ni. Tayang masa wiken so masa hari Isnin aku dtg skolah bila jumpe die terus die sebut, urughu. Eh, terkejut aku. Rupa2 nya minggu tu ayah dia bg die tgk tv so die dpt tgk cerita urughu tu. hehe. Then the whole day tu die asyik sebut je urughuu urughuu. Comel je. hehe.

Tapi masa darjah 4 tu je kami jadi rapat sbb masa dh darjah 5 & 6 kteorg dah tak duduk sebelah2. Biasa la budak kecik mcm aku ni tak hargai persahabatan sgt lg huhu. Tapi dia tetap sama dan tetap baik, aku tahu tu.

Masa berganti kami teruskan dgn hidup masing2. Die dpt 5A jugk masa UPSR then kemudian aku tau die masuk form 1 ke Izzudin Syah, Ipoh. Lepas tu dah tak dengar cerita psl die sbb die ikut ayah die pindah sbb ayah die keje pegawai Felda.. Last yg aku dngar cerita die belajar kat Insitut Perguruan Darul Aman, IPDA kt Jitra. Then, lost contact terus..Bukan dgn aku je, dgn kwn2 yang lain pn.

Baru2 ni kwn baik aku Masaliah kahwin. Aku teringat masa otw ke ipoh nk ambik baju kawen die kteorg borak2 psl die. Sbb nk jemput die ke kenduri Masaliah ni. Mmg kami tak tahu kat mana dia n berhajat sgt nak jumpe die n tahu perkembangan terkini dia. Tp die takde kt fb ni, n kwn2 skolah pn xde yg berhubung dengan die.. So, stop kat situ je cerita psl die..

10 hari kemudian, ptg Khamis minggu lepas aku dapat call dr sorg kwn yg bgtahu berita yg cukup2 memeranjatkan aku. Katanya cerita dr seorg kwn yg lain, die dah tak ade..die dah meninggal ptg rabu dalam kemalangan. Aku mmg tak percaya. Aku terus google cari dulu betul atau x die dah meninggal.. dan hakikat mmg selalunye pedih. Die terlibat dalam kemalangan dengan hilux.. bersama kakak dan ibunya.. Ketiga2 nya meninggal di tempat kejadian. Innalillahiwainnailai hi rajiun..

Arwah rupanya dah jadi seorang ustaz di Sarawak. Masa kejadian tu die baru balik dr Pulang Pinang dan membawa bersama ibu ng kakaknya untuk bercuti kt Sarawak. Die accident di Jalan Pesisiran pantai Miri-Bintulu. Dlm berita kata kereta kancilnya remuk teruk. =(

Selepas 13 tahun tanpa berita, akhirnya berita pemergian die adalah berita terakhir yang aku dengar. Semoga kamu dicucuri rahmatNya wahai Ustaz Lokman Hashim bin Yusuf. Kebaikan kamu akan sentiasa diingati semua org. Moga Allah menempatkan kamu di sisiNya. Amin.

Allahyarham Ustaz Lokman Hashim B Yusuf yang berbaju melayu putih berdiri di antara si berbaju melayu biru dan yang bertshirt itu.

p/s Al fatihah untuk allahyarham, juga allahyarhamah ibu dan kakaknya.

Link pasal accident di sini.
Link pasal Urughu di sini.

Tuesday, November 29, 2011

Journey To Degree. (Part 2)

Aku menjadi manusia paling pemalas nak update blog skrg ni. Tp bila aku bukak nuffnang ade jgk insan 2 yg sudi bukak blog aku bila aku tempek2 entry vodoh2 je takat taip 1 2 perenggan. terima kasih terima kasih. huu. Harini tetiba rasa bersalah sbb x sambung entry ni yg psl aku konvo tu padahal sblm ni xde rase bersalah pn malahan buat2 lupa ade hutang satu entry walopn ingat je. ok la aku rajin malam ni, so aku sambung ea ea.

Last aku story aku smbung diploma microbiology kt uitm shah alam kn. aku kn xde la pandai sgt, final exam pn result ok2 je la. tp alhamdulillah bejaya gk habeskn diploma tu sbb leh dikatakan aku blaja main2 je. huhuu. plus masa nk masuk sem 6 tu aku kenal dgn someone. Encik Syed . then aku dpt offer smbg degree in sciene biology plak kt uitm shah alam tu, kira masa tu rasa hidup da cukup perfect da, de diploma, smbg degree, ade bf yg hemsem sgt **ptui. haha. tp kuasa Allah sapa yg tau kn,perancangan Dia lebih baik.

So Syed left me masa aku bru nk sit for final exam for my first semester. we are just too young, i was begging him like gila la kn mintak dont leave me sbb when i love, i love hard. huhu. but u know, boy is boy la.. so my final exam was a disaster n i got expell from uni sbb the cgpa is sooo damn low kn. Well im not blaming syed, or others or sape2 pn. its my own fault la i can't handle the situation n my emotion. when i hurt, i hurt bad, lucky me for having such a wonderful family yg x marah lgsg but support me tru all that dark time. mcm zaman gelap je rase huaa.

I said kt my family that sciene bio is so damn hard for me tp sebnarnyeee. hee . anyway im the person yg xkn senang2 putus asa, i applied again for upu n my first choice is degree in sciene microbiology kt upm. I x rasa leh dapat pn tp ahh i wont give up easily. application tu buat masa bulan february tp result will just come out at the end of june. so i worked as manager kt cafe my cousin from january until may i rasa. During that time, i learn to be matured, to be independent and to be strong. Ye la masa kena tgal dgn syed tu i felt like the end of the world tp actually die yg rugi sbb x dpt aku kan kan? =p

So i remembered the date its 28 june 2008 i got a confirmation sms that i have been accepted to upm for course sciene microbiology. hehe. see? never give up, u'll get what u want. yg penting usaha n doa. tp. aku malu la jgk. aku ni jahat tp Dia still bg aku peluang kedua utk further study. =( Syukur sgt2 masa tu.. mmg btol, Dia ada perancangan yg lebih baik kn?

So, aku kembali ke pangkuan microbiology for 3 years again..xdpt any excemption kredt pn n the subject for first sem tu susah like helllll for me. i didnt pass one paper n in fact i still stuck with that paper until my final semester. but again, never ever give up just face the problem. mmg journey aku nk dpt degree ni penuh linangan air mata laa huhu but i know Dia tau apa yg terbaik utk aku kn. Maybe bg certain org jalan hidup dieorg senang je. masuk matrik after spm then terus smbg dgree habes, terus dpt keje. well thats not my story la.. mmg berliku skit kisah hidup aku ni tp well, ade org yg lg susah dr kita kn?

Finally 2011, aku da habehkn jgk laaa degree aku ni. evento bila aku bgtau org kos aku dieorg akn like, huh whats is dat? microb? tp aku bangga nk bgtau aku dh bejaya dapat diploma n degree n microbiology. hoyeahhhh, usaha 6 tahun terbayar susah. thanx berbanyak2 to my parents laa ofcos n my abg2 n kakak2. u all semua my shining knight hehe. sumpah dieorg la nyawa aku.. takde dieorg mmg putus hayat la huk especially, along angah acik n kekmy. kakak2 aku ni la suport me with everythin. abg ju, abg ad, abg edy n ajib lak abg2 aku yg mmg xkan kata tak bila aku mintk tolong. n ajib hehe thanxxx sbb suport henpon baru masa last sem.

Well, tu la cite aku. tak best pn kn? hee. kalo korg berjaya baca smpai habis tahniah aku ucapkan. =D ok da ngantok ni ok bai.

p/s eh later la ea aku post gmba konvo. hee. dh basi.

Friday, November 25, 2011

His Day.

Happy belated birthday awak!

Its your 24th birthday.
I wish that all your wishes will come true.
And you will be happy forever and ever.

Sorry i couldnt make a cake for you.
But at least i treat u one. =)




Friday, November 11, 2011

Kisah Dongeng.

Mencintai aku dengan seadanya...
Sanggup menerima insan tak sempurna...
Atau mungkin cinta sebegitu hanya...
Kisah dongeng saja...

Saturday, October 29, 2011

Journey To Degree. (Part 1)

Hehe. penyakit malas mengupdate blog ni semakin hari semakin kronik. huhu. Takpe, walaupun cerita ni dah basi tetap akan ku update jugak demi pembaca2 tersayang. (bajet retis)

Last week 19 october 2011 adalah hari konvo aku. Konvo yang ketiga dalam hidup lepas konvo masa tadika n diploma. hee. Berjaya jugak la lepas bergelumang dengan kuman dan kulat for 3 years i gained Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Mikrobiologi. Oyeahhh im proud of myself! =D

Masa konvo diploma dulu (2007) just few of my siblings yg dtg coz masa tu ramai yg tgh ada kt UK.. so for degree time ni alhamdulillah 5 from 8 siblings yang dtg. hee. Lebiyuuu my brothers n sisters.

N a day after convo i met him for dinner. =) hehe. i love you so much awakkk!

Ape yg aku nk story dlm entry ni sbenarnye ialah.. perjalanan hidup aku ni x semudah orang lain tau. Dulu after SPM, add math aku teruk dapat 7 tuu. haha. so aku end up with tak dapat masuk matriks .. n i didnt apply for upu since aku budget dapat matriks la sbb aku punye result quite good 6A's n 3 B's just add math je cm hampeh..

So, masa tau x dpt matriks tu aku tgh PLKN.. so alone rasa mcm x tau ape nak buat, nangisss je la aku sbb maybe masa tu mmg option aku ialah smbung matriks je kan. so bila dah habes pkn discus dgn family they said, buat rayuan for matriks n upu .. n tunggu for form 6.. masa tu aku dah decide nk form 6 je so i went to the nearest school yg ade sciene stream for form 6 but then dieorg ckp nama aku xde lg dlm senarai because my result is too good for form 6. boleh camtu? dieorg ckp aku kena tunggu for a while.. so aku pn tunggu je la...

So then aku start form 6 kt SMK Khir Johari Tg Malim n i didnt get a place kt hostel sbb dh lambat apply. huhu. jauh tau skolah tu dr umah aku.. about one hour by bus. Tp takpe la demi semangat nak belajar lagi tu aku gagahkn jugak.. so bile dah start belajar skolah tu, serious cakap aku tak biasa sekolah harian biasa.. sebab dah 5 tahun kn sekolah asrama n sekolah agama lg tu..

Bila aku tgk ada budak dtg skolah x pakai tudung, rambut dye aku jadi cm culture shock plak.. so i been thinking, betol ke decision aku untuk smbg form 6 kt situ.. about study tu mmg susah la tp if aku struggle of cos leh cope lagi tp the enviroment im not sure.. then tup2 after two weeks skolah situ, aku dapat offer diploma uitm shah alam, course sains mikrobiologi.. n i was thinking..what is dat ? huhu

So my parents decided that me have to go to uitm n taking that course walopn masa tu semester dah start about a month la. So i start my new life at Uitm during July 2004 until Mac 2007.

** penat la menaip. nanti aku sambung boleh dgn gamba2 konvo ok? Tungguuuu.. hehe.

Sunday, October 9, 2011

USA X-Factor 2011~

Sekarang ni aku tgh layan X-Factor USA. hee. Mula2 tertengok pn x sengaja sbb last 2 weeks internet umah kena potong la pulak, so mlm2 xde activity nk buat tertengok la tv.. aku bukan jenis kaki melayan tv sgt pon.. Mula2 tengok dalam hati pk alah ni mesti mcm audition AF je ni jenis2 muka n suara tak berjenis tap ada hati nk masuk show cmtu kan...

N my thought was right,partially... sbb ada ramaiiiii jugak yg suaranya sedap2.. memula aku tengok tu i was really impressed dgn a girl name Melanie Imaro.. die nyanyi lagu Listen. Pergh. meremanggg siot dngar die nyanyi, kalah salma mentor yg penah nyanyi lagu tu jgk.. serious i really hope that she will be one of the peserta la kan.. Nak try meremang kn bulu roma korg jugak x? Meh tgk kat SINI.

Then ade sorg girl.. gojess sgt2 nama Caitlin Koch. sweet, lembut, cantik.. tp rupanya die player n coach rugby! haha.. n suara die... merdu n terbuai2 je rasa..go Caitlin go!

Tp masa aku review2 video x factor ni..ade satu nama yg sgt glamer..Chris Rene.. die mcm org dh spot untuk jadi winner x factor ni lah.. sbb ape? Sbb masa audition tu, die nyanyi lagu yg die gubah sendiri n the song is actualy a true story about him yang bru bersih dr alcohol n drugs exactly 70 days masa die g audition tu.. How talented kn?

N lagu dia tu, Young Homie, is soo inspired. Meh i share untuk korg kt sni..

video

Best kn?

n ketiga2 dieorg ni dah dipilih untuk stay kt rumah mentor dieorg tu.. dieorg kena bersaing laa dgn 29 peserta lain untuk jadi 16 peserta yg akn buat live show nanti.. wah, dh mcm pengacara pulak aku yep!

Ape2 pon aku vote for Melanie Imaro. She's roxx!

Saturday, October 8, 2011

Awin is a Fighter!

Hai! I am almost 25, single with no job. Interested? Im sweet n cute with an adorable attitude. But i have a weakness which is i am a bad tempered person. But what the most special about me is im a loyal person. Setia sampai mamtik, oke?

Hehe.. Sesi mempromote diri, ye dok? anyway..aku cm dah lamaaaa x update blog ni kn? bukan laa aku bizi sgt pon, cuma..cumaaa... hee. xded cerita baru pn nk bgtau... sbb tu tepek2 gambau je bg nampak konon2 ade update..padahal..ado.

O yeah..konvo aku 19 oktober ni, hari rabu..sodih betol dapat weekday.. n patotnya dah boleh amik jubah arini tapi aku x pegi amik pon lagi..plus yuran konvo pn aku x bayar lagi..hee..surat tu pn mana ntah aku letak heh.. kalo hilang mati laa aku.hu. Hee.. see? betapa tak terujanya aku nk berkonvo pon.. i dunno where all my excitement is lost..im a happy person, ya knowwww?

Err.. 25 and single? yes2.. huhu..I mean after 2 years n now im officially a single n strong lady..yawwwn. lady laa sgt kn. Tp aku malas laa nk delete post or gamba2 die yg ada dlm blog ni..Lantakkn aje..aku bukan femes cm apex ng ex tunang die tu kn..**xde kena mengena.

Aku just doakn yg terrrrbaikk utk dia n dia punya awek .. hee rilexx je kan aku bg wish kt sini. However i know there are someone better for me kt luar sana.. betol x?


video
p/s
Just got out of a 2 years long abusive relationship..You hurt me..you killed who i was..you took away everything I ever was...I was scared to leave..you killed all of my self esteem...you broke my heart...you made me think everything was my fault..and now you are going around playing the victim now??? THANK YOU... YOU MADE ME A FIGHTER!!!! I am not worthless I am smart, funny, beautiful and IM NOT YOURS!!!! Everyone will know the truth about you!!! YOU DUG YOUR OWN GRAVE, NOW LIE IN IT!


video ni amik kat sini

Wednesday, August 10, 2011

Doa untuk Dia.

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.


Wednesday, August 3, 2011

Kisah Bulan Puasa.

Salam~

Salam Ramadhan untuk semua. dah 3 hari dah kita berada di bulan suci ni.. Kalau masa kecik2 dulu kedatangan syawal paling dinanti, tapi bila dah meningkat dewasa ni bulan ramadhan rasa lagi beerti.

Ni apsal ntah aku tulis beria2 sopan ni ntah?

Korang semua penah ada kenangan masa bulan puasa tak? mesti ada kan.. kenangan yang dok tipu2 puasa pastu masuk bilik air pegi minum tu, buat2 demam dgn harapan mak kasi berbuka awal, pastu pegi mandi sungai time tengah2 hari buta pastu slurpppp pegi telan air sungai tuuu..haaa. mesti ada kn?? biasa la..aku taw... tapi aku x penah buat keja mcm tu semua. aku budak baik.

Aku ada jugak story masa bulan puasa. takde la banyak sgt pun, biasa2 je..tapi aku mmg tak pernah la tipu2 puasa kat mak aku, sbb kalau kantoi mati kena belasah dgn ayah agaknya.. aku start puasa penuh start umor 10 taun.. sempat 2 kali je puasa penuh pastu sampai sekarang x pernah2 penuh dah.. hehe..

Antara story yang takblehblah sepanjang aku berpuasa ni ialah.. :

1) Ni kejadian masa darjah 2 rasanya..baru nak belajar2 puasa..aku pagi2 mmg dah pegi rumah kwn depan rumah ni, biasa laaa pegi main zeropoint ke, batu seremban ke.. masa tu kwn aku muda setahun dr aku mmg x puasa.. dia offer gula-gula kat aku.. aku plak lupa aku tgh puasa so apa lagi mmg ngapppp je lah.. dah habes sepeket gula-gula baru teringat... eh, puasalah.. tapi disebabkan ceteknya pengetahuan agama di ketika itu maka aku anggap aku tak puasa dah la, balik rumah lepas tu terus makan nasik. keh2.

2) Masa aku tingkatan 4, aku sekolah kt SMKA Slim River. kebetulan masa tu bulan puasa cuti sekolah. so aku mmg puasa kat rumah lah. kejadian ni berlaku masa hari ke 8 puasa, ada tragedi november aku terjatuh dalam bilik air n ade bahagian badan aku ni terluka teruk. siap tumpah darah mengalir2 tanpa henti nya. (ouch).. sakit takyah hengat laaaa. xde la aku meraung tapi tahap menanges sampai terdiam sebab sangat azab sakitnyaaa. ngeri bila ingat. So ptg tu jugak aku dibawak ke klinik n dijahit kat bahagian yang luka tu sebanyak 8 jahitan, masa kena jahit tu mmg aku menjerit meraung2 sampai satu klinik tu gempar sekejap. adehh, sumpah sakit! eh, yang kelakarnya masa sampai klinik tu doctor ingat aku keguguran anak sbb darah keluar banyak sgt. bodoh betol. huk2.. lepas tu aku kena pantang makan mcm org baru bersalin, siap makan buah manjakani dgn ikan haruan lagi..sabor je la. Kesimpulannya tahun tu aku cuma berpuasa selama 14 hari sahaja. hehee.

3) Haaa, yang ini paling epic. paling kelakar huehuee.. Masa tu aku belajar kat uitm shah alam. tahun 2005 rasanya.. masa tu kat uitm dapat makan free lagi untuk bdk2 diploma. So, jimat duit je la kan aku pegi la amik makanan kt dining hall je tetiap hari. Tapi masa tu aku x boleh puasa pn..aku pegi je la amik makanan sbb lapor kan..kire dinner la tu..yang keja tolong2 bagi makanan tu ramai abang2 la...budak2 lelaki muda sebaya2 aku je..aku ni dah mmg habit kalo tgh amik makanan tu sambil tgu abg2 tu cedokkn makanan masuk bekas makanan aku, mesti aku ambik dulu buah n ngappp kat situ jugak.. makanya, masa bulan puasa tu..tgh abg2 tu letak mknan dlm bekas aku tetibe aku nampak.. 'eh..buah tembikai la..sedap2..' maka, tanpa segan silunya lagi aku ambik buah tembikai tu n ngaapppp kat situ jugak depan abg2 tu.. tetibe,masa mcm berhenti sedetik..aku nengok muka abg2 tu terpinga2 pandang aku dengan confius nya.. pastu baru aku teringat.. Allah, bulan puasa! dengan secepat kilatnya, aku amik bekas mknan aku n lariiiiii laju2 jauhhhh2 dr abg tu n terus duduk kat balik2 mejaa. malu oiiiiii. MALU!!!

Apa2 pun Selamat Berpuasa. Jangan makan di khalayak ramai walaupun anda tak boleh berpuasa. sekian.

Friday, July 29, 2011

Aku Hamba Yg Lalai.

Sudah pukul 3.30 pagi tp still xleh tido.uhuk2.

Aku ni makin malas je nak update blog..ni belum start keja ni..kalo dh keja nti agaknya blog ni tinggal bersarang je la ea? anyway tadi dpt tau tarikh convo ialah 15 october 2011. huhehh2.. lambat lagi haaa .. haish.. aku x sangka aku dapat grad jugak la kan..ingatkn nk extend ke sbb subjek nan satu itu.. tapi alhamdulillah laa Allah dengar doa aku. Dia tau usaha aku tu dan mustahil Dia nk aku terus kecewa kan?

Tapi, aku je hambaNya yang slalu lupa dan lalai. Kalau ditimpa musibah sepatutnya kita lebih mendekatkan diri kepada Dia kan? Tapi aku tak, aku jadi kecewa jadi putus asa dan cuba jauhkan diri daripada Tuhan.. knapeeee aku macam tu??

Selangkah kau jauh dariNya, sepuluh langkah Dia mendekatimu. This is so true. Aku jadi malu sendiri. Dia masih limpahkan rahmatNya kat aku sekeluarga walaupun aku jadi insan yang kurang pedoman skit after ditimpa masalah.

Allah itu Maha Pengasih dan Penyayang.

Kau kuatkan lah keimanan ku untuk terus mengingatiMu.

Sunday, July 24, 2011

Anak Dr Sheikh Muszaphar Comel Macam Saya.


Tajuk entry x menahan....



Comel macam aku x budak ni? ape? tak pon? huh.. korang mmg.. dengki je kan kejenye.. ye la ni sebenarnye anak kepada bakal suami x jadi aku *apakah? huhu.. ni la gamba anak dr sms dgn dr harlina.. ape ke namanye.. ni..

Sophea Isabella.

Mesti kumpulan search bangga ade nama isabella tu......

walawehhh... bapak hemsem, angkasawan lagi tu..baby ni kalo tau mesti dr dlm perut dh bangga kn.. haeh..beruntung bertuah la baby ni..

Mejar Faiz solo lagi kan? err..*soalan takde kene mengene. oklabai.

Friday, July 22, 2011

Ending Annisa yg Cliche~

Antara banyak2 drama melayu yg org suke tengok skrg ni aku paling tertarik dgn drama annisa kt slot samarinda .. mula2 start x tengok pon tp bile dh tengah2 episodnye leh melekat plak dgn cite tu. jenuh la aku dok godek2 kt tonton.com nak nengok drama tu dr awal.

Malam ni tadi dah habes pn ceritanya.. episod akhir. sodihhh..tp idok le plak aku nk menangis..aku kn keras hati.hehe. nangis bile cik abg tu x layan msg aku je.huk2. korg tengok ke drama tu? kesiann aku tgk watak anna yg kena khianat dgn kwn2 baik die sendri.. biase r aku ni mmg pantang skit bab2 khianat ni sbb pnah de pengalaman gak kena khianat kn.

kesimpulannye yg dpt dibuat, ending die menusuk hati tapi cliche yg hamat ! sebabnye dr awal2 lg aku da agak da mesti si balkis tu mati n anak die tu kasi si anna jaga. tp si farid mati skali tu x dpt la plak aku teka. tp ok la the story line..one of the drama yg sedap dinontonn.

anna- watak plg kesiann je ko kan kena khianat dgn sume org. tp aku pn x paham apsal ko ni naifff nau x perasan laki ko dh tipu ko ngn kwn baik sndri iskh2..

balkis- arghhh emo btol aku nengok watak ko ni.. nk kesian pn ade rase nk baling masuk laut pn ade.. terpikir gak aku ko ni xde hati perut ke nk buat kwn baik ko smpai cmtu knn..

farid- laki x guno ko nie.. nasib baik mati.

sarah- watak samping2an je... ade ke x de ok je..

sheila- ko sbenarnye watak pengkhianat sume kwn ko tp sbb watak balkis tu da amik laki anna kejahatan ko org x pandang sgt pn.. heh tipikal la melayu x boleh bab rampas merampas ni..

zairi- ko mcm muka syed nabil lah. hemsem. hahah!

Friday, July 8, 2011

Im Back .

Hola people..im back after a long pause..heheh. im away for a while for some reason..missing me yarh? haa..kantoi.. nway sempena kebalikan aku ke arena pembloggan ni aku nk mulakn dgn entry menggile2 kan skit.. copy kt blog org je pn..hee korg kalo nk share ape korg dpt letak kt comment ke..aku dapat...

AKU TERLANGGAR MAK MERTUA AKU SEBAB MAK AKU SURUH.. (hurm.xde comment.this might happen in future.hahahh)

i) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

Sunday, May 22, 2011

Photoshoot I

Salam. hee lame x update. been busy dgn ayah yang tgh sakit.. pray for my ayah health will u guys?

Anyway ni entry yang da lama x update tp x sempat2.. sebelum memberhambuskan dri aku dr upm aritu sempat photoshoot ngn clasmet kat padang ragut upm tu..ala yg tempat buat cite lagenda budak setan tu..tau? xtau? xpe la..layan gambo ni okie..~



im just being........ normal?

p/s xtualy ni bru part i sbb ade byk lagi gambo.hehe.

Friday, May 13, 2011

2 faces~


my face in normal circumstances. no make up. no worries.
just pretending everything gonna be ok.smileeeee~


n here too is my face when i've become crazy
n feel like hit someone after a long wait for my dad
rupenye2 dah 2 jam die kuar dr operation theater tu.ceh.
hampeh ny nurse ijn.

Wednesday, May 4, 2011

Thesis Done~

Hi.Hello.Assalamualaikum. am still in exam mode evento my next paper is on friday tp siryesss malas nak study lg.haha. kau awin mmg banyak main. bile la kau nak sedar diri kan? oh yeah arini dengan rasminya aku dah finalised kan thesis aku dah g jilid esok ambik then nak g anto ke jabatan. berpesta berpesta yeayyy (ulang 2x ye).. tetibe nak nyanyi lagu jumaat jumaat yg rebecca black nyanyi tu kan. pehal lu?

Nway mse pergi print thesis td ade kejadian yg telah merentap meragut seluruh kegembiraan aku arini la kan. ntah r.heh. xde bende pon. just aku ditakdirkan berjumpe org yg sama nama dgn org yg aku xnak tau langsung da psl kewujudan die. bende kecik je ek? tp bg aku sgt lahhhhhh besarnye.huk. ntah la emosi pn x ok sgt ni kn so, mcm2 la rase. ade lagi 2 paper tinggal, friends please pleaseeee pray for me ek.

The pix below..with my friend..if i could say that we'r friend.hehe. coz banyak sgt onak ranjau duri dlm persahabatn kteorg ni ha.. mcm2 siap boleh buat novel jadi skrip drama lg taw! haha. so, saya masih BUJANG ye kpd lelaki2 kacak di luar sana. sila jangan salah fhm.hee.. slalu org nk ngorat aku pastu takot sbb ingat aku da ade yg punye. (gile perasan ayat kan.muntah2.)



Tuesday, April 26, 2011

Kisah Peminat Hlovate yg Terluka huk.

Hye salam~

Do u know Hlovate? yes im one of her fan. Her ke? x kesah la kan. anyway baru bace blog die tadi. n there is one part yang buat i mcm x percaya, is that really H yang tulis .

Kalo la korg ni peminat Hlovate ni korg akan perasan die punye trademark yg tulis 'May Allah Bless' anywhere die menulis. and yup i like that phrase n i do ikot jugak dlm post2 i before this lau korg perasan kan . its like mcm mendoakan org kan? setuju x? da lame gak x bace blog H ni n tadi bile bace there is one part yg mcm H ni x suke org lain mcm tulis cmtu gak coz that phrase mcm ade memory between her n her bestfriend mase sekolah dulu. hum...its like mcm x suke org lain ikot bende yg baik, ye x? sorry to say..mcm x patot..huk but hye yahh. im still her fan just little bit offend ng ape die tulis tu kan. i know u r famous sis, but you have to take care with many heart since u dah ade ramaiii fans. kalau pn u kate u x pilih pun untuk jadi popular kn but bile u dah jadi novelis hebat, u have to accept that...

i remember longgggg ago bile kat page H ade org tulis sgt teringin nak tau sape H ni, laki or pompuan, the admin reply the comment somehow the bunyi is like this laa,

"sgt kelakar bile org sangat nk tau siapa Hlovate ni, lelaki or perempuan. sila hormat privacy H, ape yg penting tulisan die, bukan siapa die..."

n i do reply that with panjang berjela punye komen lau x silap ade kt post bwh2 ni i letak... is that funny kite minat sumone n nk tau psl die? hrm.... i dunno if i salah la kan.. tp lau xnak dilambung ombak, jgn berumah di tepi pantai.. betul er ek peribahasa aku ni huhu...

agak2 kalo ade peminat tegar Hlovate bace entry aku ni mau kena maki an aku..but im just telling u whats really in my heart, aku suke novel2 die. sgt suke n sume aku kumpul. tp tu la . sebagai peminat, aku agak terasa~ no more may Allah bless after this will be replace by "Allah Bless you" .. n yes2 aku xkan claim ni aku punye phrase. bai~

Sunday, April 24, 2011

Ikea tyme~

Salam.

Im havin my last final exam starting next week. 25 April 2011. uhuk last? insyaAllah. pray for me peeps.

Last monday i went to ikea. with fana, helmi n farid. n oyeahh hepy sgt sbb first time g ikea. ahaha. poyo je an.hik. biase ar mmg best je kn tengok katil, sofa santek2..lau dapat hias umah sndri cmtu kn best kan.hee~

For study week my xtvt just stayin diam2 dalam bilik baca buku. (baca sgt la kan) eheh. now da rasa tergedik2 sgt nk g pwtc nk g bukfair tp haish saba je ni sbb nk exam kn. kena beringat2 nati da setel sume after antar thesis hard cover ha kau amik aku nk g ke bulan pn xpe knn knnn.

Perasaan beberapa hari je lagi bergelar student ni ade la mcm biasa je. xde la hapy sgt, xde x hepy sgt sbb kn xtualy jd student ni best gak. ade byk mase, hidup pn org support kn da lepas ni kau tanggung idop sndr kn mcm x best je kan bunyi nye huhu.. whatever pn never ever give up. dats my kelebihan since dulu until now. walopn aku masyaAllah jenis pemalas nye manusia tp lau nk buat, biar smpai habes ok?

Ape cm ngarut2 je entry kali ni an? nahhh amik kasi tgk gamba2 terlarang masa kt ikea aritu. keke. manaleh letak kt fesbuk jatohhhh saham ai yg x berape nk tinggi ni kn hihi..klabai.

Fana Tajima ng Hanna Nazwin

Baby, ni katil ni kte letak kt bilik tidur tetamu ea~

~Friends~

Alolo..shukenyeeew~

Tuesday, April 19, 2011

437 Days. Never End.

Its no longer 437 days actually. But today its 490 days. ^_^

This is the last entry bout this story .. the previous entry is here, here, and here.

I don't want to wrote anything anymore about what had happened after 20th November 2010. Who else yang tahu, then u know. But i just want to keep it for myself.

What should i say? I just can't let him go from my life. People may say im crazy, stupid and anything they want .. but try to put urself in my shoes, then u will know. God just have something to keep us together until now, thats enough for me.

I'll take care of my heart by myself. I just hope and pray for the best. If i try to forget and avoid this feeling for a thousand times pun, i can't. Not like im not trying so hard, but it is just impossible for us.

He's the one that i want and he will always be. until when? i don't know. Maybe after i know that he's really happy with his choice. I'll stay single until then,maybe.. yes, u may say im moron, stupid, crazy and anything but this is my life and i choose my own path to live.

~Dolphie~



Wednesday, April 6, 2011

Kesayangan~

Mempunyai sedikit masa terluang setelah menyiapkan thesis. yeay. Dan merasakan ingin bersikap sedikit jiwang2 di malam ini. menggodek gamba2 di setiap folder dan mengeluarkan gambar2 yang tersayang. (ni akibat convertkan abstrac td jd bahasa melayu tu bahasa skema je)

Sila la lihat edisi mari layan gambar sampai muntah. setiap sorg yg mukanya dalam entry ni adalah kesayangan saya. menceriakan hidup saya. lav ya'all yawww. oh yek, sifat2 gamba adalah berterabur dan tidak mengikut sebarang tarikh, masa tempat atau keadaan. ai malas nk susun.hihi.

2 org wani yg mcm bajet2 comel gitu.

sory la babe.. gamba ng korg x byk rupanya. lagi2 ulang gamba yg ni.hee.

raya 2009 di rumah indar. kwn2 smka sesat kawan uitm sorg. hehe.

rasanya kami ni mmg dah berkawan sejak dalam perut mak kami.


gambar senget menjadi bukti kesengetan kanak2 microb upm clas 2011

10.10.2010. melemaskan diri ng microbians di port dickson

saya nampak seusia dgn mereka.kan annn?

berjimba2 di dalam lab physic chem. x siap lab repot, tiru aje.

skandal dlu kini dan slamanya.

warga2 yang mengajar aku menjadi wanita gila. haha!

kamu, kamu kamu dan kamu. syg kamu sume!

pilih gamba ni sbb xda die~ haha. syg emerald.

microbians mampu menghasilkan jelitawan.

microbiologist n biochemist.

kembar lain mak lain ayah

Hee. xde la byk mana pn gamba. ramai je lagi kesayangan yg x letak gamba kt sni. next entry la. kang kalo intenet korg slow sgt smpai esok x leh loading. haha! entry tahun lepas pn da ade letak pix jgk da. Kesayangan bagi aku bukan la sahabat baik yang harus melekat sepanjang masa.. tp org2 dalam gamba kt atas ni pernah walaupn sekali bagi secebis kebahagian dalam hidup aku. cheewah.

Aa.. lg satu. mesti la banyak gamba pompuan. ai kan baik. mana kwn dgn lelaki sgt. haha! lain kali la ai share gamba lg ek. ktqbye!

Saturday, April 2, 2011

437 Days. I am Stupid.

This is the third part of my 437 days story.

From the last episode, i've wrote about how happy i am to be with him during that short period of time. during October there's sumthing happened. U said that u want to reconcile back with ur ex gf .. i know about that accidently ..or else i will never know about it at all and will just keep pin a hope on u .. I remembered when i promise to u that i will change and i want to try my best to be with u .. u said, ' ok..n i akan cuba sygkn u mcm i pernah sygkn dia dulu..'

N u r not success .. n me too failed to changed for u..because this is who i am.. as i made a decision to just away from u after my final exam end.. u said, 'No..don't do dat..if i were u i akan berusaha untuk bersama dgn org yg i suka selagi die belum sah jadi milik sesiapa..' things are easier said than done, ey ? I just try to forget everything n concentrate on my final exam .. u said that u want to settle all the things with ur ex gf after her final exam done so i have to wait until that too.. am i stupid ? the answer is a big YES. saya sgt bodoh sebab sayangkan seseorang yang tak pernah nampak apa yg saya korbankan untuk die. ape yang saya sanggup buat hanya untuk die. Im a stupid girl. really. thats what i kept saying to him when we'r still together.

6 Nov 2010. its the date that i don't want to remember but i can't forget. Sweet memories but hurt to think about .. .

15 Nov 2010. your birthday. my wish is late. but i do call and sing a birthday song to you. =)

U said that weekend u wanna come to KL. u have to meet someone . n i said that i wana give ur birthday present.. u have to meet me even just for a second. n u said, InsyaAllah.. u can't promise..

Im not feel ease about this. I ask u again about who are you going to meet this weekend. n u do admit that u gonna meet her. HER. n u ask me. am i sad.. oh how am i supposed to answer that. what can i say? I just reply.. OK... but i really2 want to meet u n give ur birthday present. please.

20 Nov 2010. I've already pack ur birthday present nicely. i want u to accept it from my hand with the smile on your face. i just want to see u. evento if u will just throw away my present in front of her, i don't care. i just want to see ur face. ur eyes, ur eyesbrow, ur cheek, ur hair. Am i stupid? the answer is again.. a big YES. i am .. i know..

Im already at KL at that time with my sister. n i asked u to text me when everything is done..

you : Awin, sorry i can't meet u. mcm x sempat.

me: eh why? where are you now?

you: x sempat awin. im now on my way to pwtc.

me: oh..its ok. im headin to pwtc ok? u wait for me there. i just want to give this then i balik la ok..?

you: i x boleh jumpe u awin. die .. x bagi .

me: huh? y? knape plak? u dah couple dgn die?

you: yup awin. bru tadi. die accept i semula. i dah couple dgn die. sory i x boleh jumpe u dah.

me: ......

i don't want to remember any other text after that because its just a curse and makian yg tak sepatutnya i keluarkan. im sorry for that. im just not me at that time. im almost fall masa nk naik tren kat masjid jamek. luckily ade org tolong pegangkn. im just walking n walking heading straight to upm with a tears on my face. n then i realised that im stuck at ktm station's bandar tasik selatan. i just sat there n cried. i dunno where else to go n what else to do. the feeling at that time i should say that.. i dun feel my ground anymore .. im just everywhere .. crying for a things that i know will happen a long time ago ....

Thanks to both of u for making me realise how stupid i am. No its not your fault..not her fault either.. its just me who just born to be stupid to know that u will never love me.


Friday, March 25, 2011

Misery~

Seriously my life sux rite now. Too many thing too be think about n tooo mannnyyyy work to be done in this short period of time. Am not sure wether i can stand this to the end , feel like quitting. O Allah give me strenght please !

Its 25 March. a month after the war. What war ? hehe. u should know if u read the previous entry. I miss him ? hell no. but yes, i never leave him in my doa.

i"ll write again later. i have two presentation tomorow. the nutrition presentation will cost me 30 marks! oh damn. till again. salam.

Wednesday, March 16, 2011

437 Days.U r My Everything.

This is the continue of the last episode. remember?

Being with him, im kind of forget everything. just to read a msg from him already make me calm eventho at that time my world is spinning around. i like him. yup. he's the one that open my heart after two years . but am sure its not love, yet. not that easy i'll fall for someone. i know myself .

25 Mac 2010. its the 100 days that i know him. i put it in this blog. =) as i really do appreaciate him even at that time we were like apart because he's busy with his fyp n me also busy for my final exam preparation. but i know, sumthing was missing, sumthing is gone wrong .. but i dunno what. .

April came and our friendship just not like before anymore. Yes we still keep texting everyday but it just not feel like the same. But yet i still keep your word. u have no one, i have no one. we just have us . i tried to understand what is the meaning in your word but i just keep it ..

7 may 2010, 2.14 am.

" do u remember when u said that i have to tell u when i have someone?"

me: yup....

"i think that i already have someone. sorry awin . "

just as simple as dat . never give a hope when u know u can't make a decision. i know what i want n i stick with it but u just never stick with what u said. am not sad nor hurt. im just dissapointed.. but yes. u still a friend. someone that close to me . its june when i decided to go to KT, one night u just make me cried. (for how many times, i never count) ..

me : yes, u r my friend n i still sygkn u.
u: don't syg me! i just syg my ... . she's only.
me: ...... why are u?

U told me, at that time, ur gf wana break up with u . n me. a stupid good friend have tried all the way, just to comforted u . try to calm u n make u smile again, make u forget everything sad n bad . eventho me myself was broken with all that u said . i dunno where did i get this big heart . i rather cried alone than saw u hurt . i just wanna be beside u n hear all ur stories even what u told me will kill my heart. i just wanna hear ur voice evento all that u said is just cursed me. i just wanna keep u company eventho u never realised what i have sacrificed for u ..

June 2010 . its the first time we met. at my sis house in KT . u bough me a food . =) we just talking outside the house. the first time we met . i'll keep that in mind as a sweetest memories. as i want u to know that i came to KT all the way from perak, just to met u. stupid err ? heh . yes. as i said, i just wanna be by ur side when u are sad. i just want to see ur face .the next day we met again before i went back to perak. i gave u something . Dolphie. name that was given by u. Im sure i've deleted the entry about dolphie . . maybe later i'll share the pix .

From june until september . dat was the most happiest moment for me. we are so closed, really closed. yup. we never declare anything but u treat me so well. u make me smile, make me happy, make me wanna life everyday just to hear from u. even my life's suck with all the fyp thingy u are the one who make me feel breath again. which means u are my everything. while never know what's waiting for me next .....

p/s got a good comment bout the last entry bout the story . thanx guys for the support . its not my intention to buka pekung di hati sndri . but . i need to do this. as i said before, anyone terasa hati, i can't help it . just a simple sorry.

Friday, March 11, 2011

Am Not a Microbiologist.

I still have two weeks before my final year project presentation n i was like.. what ??!!
rasa mcm baru semalam je dapat tajuk untuk fyp ni n now nk kena present da? hihu..
I never write any story here about my fyp since i pun x berapa paham ape yg i nak cerita, haha.

Oke. The title for my fyp is 'Isolation and identification of microbes from kenaf'
err. dalam melayu nya. isolasi dan identifikasi mikrob daripada kenaf. err. faham?
shortly, i need to find the bacteria n fungi from the kenaf plant n do the whole test to confirm their name. have u ever seen kenaf ? its ok. before i start the project, me also never know what is kenaf. =) here's the picture.

Its more like bunga raya but lagi tinggi skit. this picture was taken at mardi when the kenaf age is about 3 months. it can achieve its high peak after 5 months. chewah. rasa mcm buat report ilmiah je. keh2. anyway the scientific name is hibiscus cannabinus. same family of bunga raya n jute. there are lot of advantages of this kenaf plant thats why boleh jadi subject for biotech.. so for more info, leh google je ea.

ok. next what i have to do is isolate the plant onto the media. erm. media is.. er.. hah. malas aku nak cerita. tiap2 hari aku nak serabut pasal mende tu ni dalam blog pun xkan aku nak cerita kan.hak2. aku tunjuk gambar je la. ni kira2 nak reveal the picture of the result la kan. nak ambik mood untuk presentation. hee.

this is one of the bacteria under the microscope.

this is the bacteria also..

ni fungi atau kulat la bahasa mudahnye. nice kan? sekali pandang mcm sperm. haha!

this is the picture that i heart the most!

From the first time i petik the kenaf until the isolation and the test mmg banyakk sgt procedurenye . kalau nk story kat sini, sumpah bosan! so im just sharing a few things with u olls tau. every final year student will always remember the experience with their project n thesis. so do me la. nanti bila2 dh tua teringat balik kisah2 dalam lab buat fyp mesti tergelak2 kn. huhu. just for now i need to endure all the hardship with the slides, thesis, test n all. im not strong tho. Just berdoa diberikn kekuatan drpd Allah supaya sentiasa kuat. mohon kwn2 yang baca entry ni pn doakan saya jugak ea? aminn. =)

Wednesday, March 9, 2011

437 Days.Hlovate Song.

hi hlovate. yups i agree with u that respect is what u need. but u should understand when people love someone, they intent to know everything about the person that they love. n u should know, those people who keep investigate bout u, where u from, wether u are female o male,they are your fans n they love u. so do i.
so, i think, u can't stop them from keep wanting to know, who is hlovate? of course they adore your writing but they also adore u. u are the one who make they feels something in ur writing.
but of course we respect ur privacy. =) if u want it that way. it just the curiousity n tekanan perasaan yg maha hebat to know who are u nway.. =)
whatever it is, me n all ur other fans will always support u n read all your beautiful stories which i can say, had teach me to be a better person.

thanks.
over a year ago · Delete Post

this is a msg that i sent to hlovate page on 15 december 2009.

msg from him.
hai..nice msg at hlovate page..=)

msg from me.
erk. haha. biase r melepaskan rasa hati terpendam. just rasa x patut die ckp funny bile org nak tau siape die.

...........................................................................................

Msg from him n me after that been continue. mostly about hlovate. we love hlovate n her novels.her writing that most we discussed about. i do like chat with him.kind of fun. =)

its my birthday.16 december 2009 when i do add him as a fren on fb. a day when i decided forget SN. the day i know him. so, i thought its a fate. naahh. there's no fate. its a mistake.tho.

its been 10 days that we keep texting until 25 december 2009. when i know that we can be a close friend. close like..close. u know? heh.. i thought that i know him enough but.. no no. i don't know him at all.. he's so nice, funny, and care for me. at that time. years ago..

on 17th january..he gave me sumting that i treasure so much... the hlovate song...

You wonder
Is it an angel or yet
Maybe a sweet dream that you can’t forget
So close yet far-fetched
Causing you to float on the line
between reality and fantasy

c/o Haunted the nightmares
Creates the ecstasy
Hlovate~oh poisonous honey
Love and hate
Driving me crazy

The poison ivy of Venus
Killing with venom so sweet
You’re losing your head
Don’t want it yet it keep haunting
Losing yourself in the suffocating mist

c/o

The blind arrows of
Piercing cold ice and
warm melting heart
Tearing me apart

~~~

he converted it to mp3 format n emel it to me.. that was. nice.. n at that time, i do appreaciate him. as he do appreciate me too.

we've been friend (sumtime i felt its more than a friend) for about a month.. until 31st january 2010.. when we first had our first quarrel.. n that was the first time that i know what was my feelings for him.but nope. i never confess. its against my principle.. n that was the first time he removed me from his fren list on fb..hehe. so childish rite?

i know that he already have sumone in his heart. but the way he treat me, make me can't leave him just like that.. if u dun want me, just leave me alone..becoz i can't leave u. can u understand that?


p/s. tis is my blog. u like it, u read it. u hate it, just leave it..can? ea.. coz tis story will have the continue..n yup its base a true story. anyone terasa hati, i can't help it... tq. =)